2 Mayıs 2016 Pazartesi

Bez Raporu


Sanırım şimdiye kadar en pişman olduğum şeylerden bir tanesi bu vakte kadar bez raporu çıkartmamış olmak. Çok kızıyorum kendime nasıl yapmadım diye.

Devletle ilgili herşeyimiz o kadar zor ve uzun oluyor ki insan bazı şeylerin kolay olabileceğine inanamıyor.

Devletden almış olduğumuz engelli raporumuz bu konuda pek işe yaramıyor malesef  afo, dafo, ayakta durma sehpaları gibi ne gerekiyorsa hepsinde baştan rapor çıkarmak gerekiyor. Devletin tekrar ve tekrar onaylaması gerekiyor engelli olduğumuzu.

Ben bu rapor işleri için genellikle ilk önce fizik tedavi kısımlarından giriş yapıyorum hastanede çünkü en tenha yerler orası oluyor.

Gidip tek doktordan raporu alabiliyorsun fiziktedavi ,çocuk doktoru ,ortapedi doktoru verebiliyor raporu sadece tek doktorun imzası yetiyor bunun için. Raporu daha sonrada başhekime onaylatıyorsunuz. Hepsi bu :)

Bende çok şaşırdım bu kadar kolay olmasına. Daha sonra aile hekimine ilaç gibi gidip reçete yazdırıyorsunuz bezleri alıyorsunuz. Bu konuda medikalcilerle anlaşanlar oluyor ama medikalciler az bez veriyor veya aileden fark alıyor hemde istediğiniz marka bez alamıyorsunuz medikalci neyi verirse o olmak zorunda. Biz marketlerden indirim anlarında almaya çalışyoruz. Böylece daha fazla bez alıyoruz

Aldığımız bezlerin faturasınıda SGK ya bi form doldurup veriyorsunuz sonra para hesabınıza yatıyor.

Faturayı doldururken çocuğun adına dolduruyoruz. 
Önüne ve arkasına kaşe bastırıyoruz
Eğer reçete 2 aylık ise ön kısmına 240 adet bez alındı arkasınada 240 adet bez aldım yazıyorsunuz.
Arka kısmınada çocuk kimin adına kayıtlıysa onun ad, soyad, tc numarası ve imza atılıyor.
Faturanın ön kısmınada SUT kodunuda yazmak gerekiyor bu arada

Hepsi bu :)




2 yorum:

  1. Merhaba, bizde bez raporu aldık kızım için. Yalnız bize mutlaka medikalciden almamız marketten aldığımızda Sgk nın istediği gibi fatura kesilemediği için geri ödemede sıkıntı oluyor dendi. Siz bir sorun yaşadınızmı, anlattığınız şekilde fatura kestirmek yeterli oldumu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tüm medikalciler aynı şeyi söylüyor çünkğ iyi para kaznıyorlar bu işten :( ben çevremdeki herkes marketlerden alıyoruz hiç bir sorun yaşamadık...hemde fazla bez almış olduk

      Sil