17 Mart 2016 Perşembe

Beslenme Temelli Fizyoterapi Yaklaşımı


Bu gün Metin Sabancı Merkezi konferans salonunda fizyoterapist Hüseyin BOL un  "Beslenme Temelli Fizyoterapi Yaklaşımı (PNI) Eğitimi" vardı. 
Bu kadar önemli bir konuda çok az bir katılım vardı malesef. Bizim gibi özel çocuğu olan ailelerin beslenme en büyük sorunlarından 

Ara ara notlar aldım. Bir kısmı soru cevap şeklindeydi çok karıştırmadan yazabilirim umarım.

Tahıllardan kesinlikle uzak durmak gerekiyormuş bi kere ama çok imkansız sanki :( tahıl grubu tüm gıdalar bağımlılık yapıyormuş. Hani ekmeksiz doyamıyoruz dediğimiz tamda bu yüzdenmiş işte. 

Gluten bağışıklık sistemini devamlı çalıştırırmış böyle olunca da hastalıkla karşılaşınca yeterince mücadele edemezmiş vücut.mikrop olunca vücudun 10 kat fazla enerjiye ihtiyacı oluyormuş. Bu yüzden dinlenmemiz isteniyormuş enerjimizi başka bir şeye harcamayalım da vücut hastalıkla savaşsın diye. Bağırsağın yapısı bozulurmuş bu yüzdende.

Bitkilerin kendilerini böceklerden korumak için salgıladığı enzimler oluyormuş ve bizde bunları tam tahıllı ekmek alarak vücudumuza yüklüyoruz. Dış kısımlarında hep mikrop oluyormuş tam tahıllı ekmeklerlede bunu direk alıyormuşuz.
Beyaz ekmekte de tarım ilaçları :(

1960 yılında ülkede kıtlık çıkınca meksikada bi adam tahıllardaki 8 olan kromozomları 46 ya çıkarmış daha büyük daha geniş yapmış. o yüzden şimdiki tükettiklerimiz tahıl bile değil aslında :(

Her besin aslında bir toksitmiş. Ama tabiki ayarında :)

Süt ürünleri için durum dahada vahim. Malum  hayvanlar daha çok süt versin diye antibiyotiği dayıyorlar. Şişsin diyede tahıllarla besliyorlar ,tahıllar zaten gdo u . İnek sütünden uzak durmak gerekiyor yani. Sütü kalsiyum kaynağı diye içtiriyoruz çocuklarımıza ama kalsiyumun bağlanması içinde d vitamini lazım.

Trkiye de en fazla eksiklik  D Vitaminide varmış. 10 faktör ve üstü uyguladığımız her güneş kremi vücudumuzun d vitamini almasını engelliyor

Yatmadan 3 saat öncesine kadar beslenmemek gerekiyor. Çünkü bağırsaklar dürtüldükce beyinde dürtülüyor

Yatmadan önce su içmek gerekiyor

Probiyotikler en çok lahana turşusu ve kendisinde bir de peynir altı suyunda varmış
Ama bunlar tek başına kullanılmalıymış yemeklere falan karıştırılmamalıymış çünkü sadece %3 ü emilebiliyormuş

Bebekler ek gıdaya geçerken önce beyinleri gelişirmiş. Vücuda giren enerjinin büyük kısmı beyin tarafından harcanırmış Bu yüzden beyin gelişirici gıdalar kullanılmalıymış

Mısır özü yağı ,ay çiçek yağı, margarin, trans yağlar kullanılmamalıymış. Erken ergenliğe girmenin en büyük nedenlerindenmiş bu

Sabah 8 de kahvaltı etdiysek akşam yemeğıde en geç 20 de almalıymış.12 saat kuralıymış adı.

işlenmiş gıdalarsa uyuşturucu madde gibi bağımlılık yapar, obeziteyi tetikler, ruh sağlığı problemlerine neden olurlarmış.

işlenmiş gıdaların raf ömürleri uzarken insan ömürlerini kısaltır

fabrikasyon şekerlerse;  insilün direncini artdırır, sindirimi çok zormuş, kötü bakterilerin besin kaynağıymış bundanda uzak durmak lazım:)

Bu kadar kullandığımız şeylerin böyle zararlı olduğu bilmek :) Bakalım ne kadarını uygulayabileceğiz. Bu arada yoğurt evde mayalanmalıymış.

Eğitimin hepsi bitmedi malesef sorularımızdan :) devamı gelicek ayarladıkları bir gün...
Not oluncada biraz kopuk kopuk oldu :)) eee eğitime gelmediğinize göre bunla idare etceksiniz artık :))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder