10 Mayıs 2013 Cuma

Yanlışlar...


Oğluşum 9 ayından itibaren düzenli olarak fizik tedavi almaya başladı. Düzenli diyorum çünkü 6.ayımızı doldurduğumuzda hacettepede bize ev egzersizleri verip yolluyorlar bende hiç bişi bilmediğimden saçma sapan şeyler yaptırıyordum oğluma. Bide zaten pramatüre doğumdan kaynaklanan problemlerle uğraşırken sıra onlara gelmiyordu.

Baktık böyle olmuyor evde düzenli olarak fizik almaya başladık.2 ay öncesine kadar da evdeki seanslarımız devam ediyordu ama fizyoterapistimiz artık kurumumuzda devam etmemizin oğluş için daha iyi olacağını söyledi. Artık haftada 5 gün kurumumuza gidiyoruz.

Evde uzun süre fizik tedavi gördüğümüz için evimiz mini bir fizyoterapi merkezi oldu. Bu konuda şanslıyız uzun süre evde fizik olunca devamlı bir alet , top yada hareketlerimizi kolaylaştırcak gereçler aldık hepsi zamanla oldu halada devam ediyor.

Fizyoterapistimizin yönlendirmesiyle gerçekten hayatımı kolaylaştırcak oğlumun yaşam kalitesini yükseltcek aletler aldık. Odalarımızı ona göre dizayn ettik bu konuda bize çok büyük bir danışmanlık sağladı kendisi.

Geçen terapideyken oğlum terleyince üstünü çıkarmak istedim her çocuk gibi bizimkide pek giyinip soyunmayı sevmez. o yüzden kıyafetini  kafasından geçirirken hep yüz kısmımı önce giydirmeye ya da çıkarmaya çalışırım biran önce gözlerini açarsa sanki daha rahat etcekmiş gibi gelir bana. Oysa çok büyük bir yanlış yapıyormuşum. Önce yüzünü açarak onun geriye doğru kendini kasıp spastikesini arttırıyormuşum. Düşününce banada çok mantıklı geldi hep ilk önce kafasının arkasını yapmalıymışız ki kasılsada öne doğru kasılsın...Aslında ne kadar ufak bir bilgi ama ne kadar da kıymetli. 

Kim bilir dedim bunun gibi neleri doğru yapıyım derken yanlış yapıyoruz. Keşke bi uzman gelse 1 gün yada 1-2 gün devamlı yanımızda kalsa diğer ülkelerde olduğu gibi bizi incelese yanlış yaptığımız yerde müdahale etse belki o zaman çocuklarımız da bambaşka konumlarda olur.


5 yorum:

  1. Benim bilmeden yaptığım yanlışlar olduğu gibi bi de uzmanların bazı tavsilerin de yanlış olduğunun kanatına vardım zamanla. O yüzden sanırım çocukları büyümüş olan annelerden alacağımız tavsilerler en doğru olanları bence...

    YanıtlaSil
  2. bizde onun için birbirimizin yazdıklarını takip etmiyormuyuz daha neler öğrenebiliriz diye...

    YanıtlaSil
  3. Acaba evde fizyoterapiyi kimden alıyordunuz? Bir de şimdiki
    kurumunuzu öğrenebilir miyim?
    teşekkürler!
    Görkem gorkemsus@yahoo.com

    YanıtlaSil