29 Mayıs 2013 Çarşamba

Tedavi Yöntemi Botox


Botoks diyince hemen estetik gelir aklımıza oysaki çocuklarımız için botoks çok büyük bir nimet. Gene estetik ameliyatlarda olduğu gibi aynı mantık oradaki kaslara uygulanan bir zehir botoks.

 Bu zehir sinir ve kas blokajı yaparak gergin kasların gevşemesini sağlıyor. Bu gevşeme Serebral Palsi'li hastalarda önemli bir sorun olan gerginliğin gevşemesine yardımcı oluyor. Bu yüzdende sp li çocuklara yoğun olarak uygulanan bir yöntem. Asıl fayda botokstan sonra yoğun fizik tedavi böylece çocuklarda şaşırılacak faydalar görülüyor. Botoksun etkisi 6-8 ay sürmekte bu sürede elde edilen kazanımlar botoksun etkisi ortadan kalkınca açığa çıkıyor.

Botox 'clostridium botulinum ' adı verilen bir bakteriden elde edilen bir zehirdir. Zararsız olmasının nedeni çok ufak dozlarda kullanılması ve vücuda dağılmamasıdır. Bu zehir kullanıldığı bölgedeki kasların rahatlamasını sağlayarak belli bir süre için cildin gerginleşmesini ve dolayısıyla gençleşmesini sağlar.Daha sonrada etkisi kendiliğinden geçiyor.


Steril iğneler aracılığıyla Botox tedavi edilecek bölgedeki kas gruplarına gerekli dozlarla enjekte edilir. Bu sayede kasılmış olan kaslar rahatlamaya başlar. Botox uygulandıktan yaklaşık üç hafta kadar sonra en yüksek verime ulaşır. Tedavinin tümü yaklaşık 10-15 dakika sürdüğünden normal yaşama hemen dönülebilir.Ama iğne izlerinde kızarıklıklar ve morarmalar olabilir.

Biz 3 doz olduk botoksu şimdide bir kas gevşetici ilaç kullanıyoruz. Bu ilaç bizde botoksun zirvesi kadar olmasada genede botoks etkisinde sayılabilecek gevşemeler sağladı.

Bizim sadece bacaklarımıza uygulandı bacaklarımızdaki kasılmaların azalması üst gövdemizin dahada güçlenmesini sağladı.
Biz botokslarımızı Ankara İbni Sina hastanesinde yaptırıyoruz normalde 1 gün önceden yatmak gerekiyor hastanede ama bize yatış vermiyorlar oğluş çok huzursuz oluyor hastanelerde.

Botoks olacağımız gün erkenden gidiyoruz hastaneye gecede beslenme ve su yok aç karnına uygulanıyor. Sabahta hemen ameliyathaneye alıyorlar genel anesteziyle yapılıyor. İşlem toplam 10 Dakika bile sürmüyor. Oğluşu ameliyathaneye ben sokuyorum narkozu kucağımdayken veriyorlar oğluş kucağımıda bayılıyor. Daha ayılmadan da hemen alıyorlar beni yanına.

Benim için büyük bir tramva aslında başlarda helede ilkinde çok kötü oldum. Oğlumun öyle birden kucağımda bayılması çok zor geldi bana ama Allah tan hemen ayıldım :))

Oğluşunda narkozdan ayılması zor oluyor çok ağlıyor kuzum ama birden birede kesiliyor hiç bişiyi kalmıyor garip şekilde. Kaldığımız yerden devam ediyoruz ve ertesi gün hemen başlıyoruz terapilerimize.

Tüm zorluklarına rağmen iyikide yapmışız botoksu. 

5 yorum:

  1. çok faydalı bir bilgi, geçmiş olsun yeniden.
    sevgiler
    Gorkem SH

    YanıtlaSil
  2. Site Yöneticisine ulaşmak istiyorum. Naıl ulaşıcaz telefon yada mail adresiniz yokmu ?

    YanıtlaSil
  3. bende ankara fizikteyım ve ogluma bayıltmadan yapıldı 4 yerden iğne bacaklarında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizim her bacakta en az 12 delik vardı valla...Bide anestezi altında daha iyi gibi çocuğun ne kadar gevşediğine daha iyi bakarlar sanki...Hepsi birer tramva :(

      Sil