23 Mayıs 2013 Perşembe

Birlikten AFO Doğdu :)


Birlikten afo doğar :)) gerçektende öyle oldu ...Yurt dışındaki blogları takip ederken oralarda afoların bizim ülkemizdeki gibi yapılmadığını alçıya alınmadığı halde bizimkilerdekilerden daha güzel ayakkabıları olduğunu okuyunca çok şaşırmıştım... Burada afo yaptırırken çektiğimiz işkenceyi  tamda burada  yazmıştım.

Araştırıken Portekizde kullananların çok memnun olduğu bir afo şirketi buldum. Ama site bile portekizceydi :)  
İnternetden tanıştığımız yüzyüzede görüştüğümüz kader arkadaşım , anlayalım , dert ortağım , saatlerde konuştuğumuz , yazıştığımız , tatil planları bile yaptığımız Bihter e söyledim. Onun çevresi pek geniştir :)) Çocuklarımızın şansına onunda Portekizde yakın bir arkadaşı varmış sağolsun o iletişim kurdu herşeyimizi o ayarladı. Çok zorlu bir süreç oldu sadece ayakkabıların yapılması bile 3 hafta sürdü ve ayakların kalıpları, ölçüler falan zor oldu ama iyikide olmuş çok çok güzel ayakkabılarımız var artık.

ta ta ta taaaaaammmmmmmm :))




Ayakkabılar tamamen çocukların kendilerine özel üretiliyor onların ihtiyaçlarına göre tabanları ve yan destekleri ekleniyor.Önce resimlerini yolluyorsunuz ayakların ayakkabıya uygun olup olmadığa karar veriyorlar. Bihterlerinkiyle bizimkinin arasında bile 20 Euro fark oldu.


Topuğu sabitlemek için çok güzel çıkıntı yapmışlar. Bana ayakkabının altı taban kısmı çok girintili çıkıntılı gelmişti aslında ama bu gün fizyoterapistimizle konuştuk aslında olması gereken böyleymiş çocuk ayağının tabanını iyice hissetmesi gerekiyormuş. Ayakkabı gelmeden öncede danışmıştım terapistimize ama o bile bu kadar iyi bir afo olduğunu bilmediğini söyledi....

Eşim işten gelirken medikalcimize sormuş daha önce afolarımız yaptırdığımız yere adam 750 ye yaparız ama bu kadarını yapamayabiliriz bunun tamamı el işçiliği demiş :) 

Bu dertdende kurtukduk ya daha ne isteriz. Bihterin arkadaşı umarım bizim bu afolara ihtiyacımız kalmayana kadar orada oturur :)

Fiyatımı tabikide ayakkabı ücreti kargosu havale ücreti hepsini toplayınca bile burdakinin yarısı kadar.


Ayakkabının ilk resimlerini bulduğumuzda grubumuzda da paylaşmıştık isteyen arkadaşlarımız olmuştu ama ayakkabının nasıl geleceğini bilmediğimiz için Bihter le biz bi deneyelim olursa sizlerde alırsınız demişsiniz iyikide cesaret edip almışız...

19 yorum:

  1. Waay bayıldım harika. Ben de kızlarıma yaptırmıştım. Çok kabaydı. Bunlar nefis gözüküyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizimki onları görünce bile ağlıyordu deli gibi kasılıyordu sadece uyurken giydirebiliyordum sen düşün artık ne kadar sevmediğini.Ama bunları yadırgamadı.Bİde galiba üstü falan deri olduğu için o kadar rahatsız olmuyor

      Sil
  2. Yazida adi gecen Bihter benim :)) super bi is cikardik Guldenle.Biz bu gidisle Medikalci bile kurariz :)) gule gule kullansinlar kuzularimiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar oglum icin bakiyordum afoyu giydiremiyorum diye sizin yazdiklariniza bakinca biraz umut oldu nasil temin edebiliriz acil yardim

      Sil
    2. Merhaba
      Jiyanhejaye@gmail.com adresine mail atarmısınız

      Sil
  3. Muhteşem olmuş, elinize sağlık. Burada el yapımı özel basit bir ayakkabı için 200 TL istediklerini biliyorum. Bu verilen paraya değer. Güle güle kullanın.
    Sevgiler
    Görkem SH

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz büyük vermişim ölçüyü galiba :)) Teşekkür ederiz ...

      Sil
  4. Çok güzeller, ama ölçü olayı nasıl oluyor?Ben de yaptırmak isterim.Acaba sadece Portekizde mi yapılıyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef :(( eğer ölçüleri bana mail atarsanız yardımcı olabilirim

      Sil
    2. Merhabalar,
      Benim de yeğenim cp li 13yaşında belçikada büyük bir ameliyatla ayağa kalktı , şimdi walker ile yürüyor. Afo ayakkabısı bulmakta çok zorlanıyoruz, ayak yapısı biraz sıkıntılı bu tam aradığımız gibi bir model. Yardımcı olabilmr şansınız var mı..Ayrıca bir afo çorabı var şu an evde değilim sizlerle paylaşmak isterim.Blogunuzu tesadüf eseri buldum süpersiniz ..Şimdiden teşekkür ederim.

      Sil
    3. Bu arada mail adresim nevertrythat@gmail.com :)

      Sil
    4. Merhaba...
      bobathın merkezi belçika.. çok sevindim başarılı bir operasyon olmasına...
      Ayakkabılar için mail adresinize dönüş yapıyorum.
      Çoraplar şu dikişsiz olanlarmı acaba paylaşırsanız çok sevinirim
      Yiğeniniz çok şanslı sizin gibi ilgili bir ablası olduğu için
      Sağlıklı günler

      Sil
  5. Merhaba,
    Çok uzun zaman olmuş ama iyiki yazmışsınız, bendE yaptıracağım hala iletişiminiz var mı?
    Mail adresim; bnzc3@hotmail.com
    Teşekkürler
    Banu

    YanıtlaSil
  6. Merhaba
    Eğer hala iletişiminiz varsa ben de yaptırmak isterim
    Mail adresim:aslikal@hotmail.com

    YanıtlaSil
  7. Bende 36 numara almak isterim

    YanıtlaSil
  8. Benim 36 numara ayakkabıya ihtiyacım var ,yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  9. Merhaba
    Euro çok artdığı için malesef uzun süredir bizde yaptıramadık. Baya pahalıya geliyor şu anda malesef. 1500 ü buluyor nerdeyse
    Sağlıklı günler dilerim

    YanıtlaSil