5 Mart 2013 Salı

Afo , Dafo ,Kafo


Hepsinin adı farklı ama işlevleri aynı...
Meleklerimiz ayaklarını kastıkları için 90 derecede tutamayıp parmak ucuna basıyorlar bunu önlemek için
hepsinin kendine özel ölçüleri alınarak ayakkabıları yapılıyor.



CP  nin en çok neyini sevmiyorsun derseniz ilk sırayı afo ölçüsü aldırmak gelir ...Her seferinde kesin bunun başka bir yolu vardır diyerek ayrılırım oradan. Önce ayaklarımız strec film le kaplanıyor sonra o boru gibi olan plastik şeyin üzerinden alçıya alıyorlar . Alçının donmasını bekleyip sonra o kablonun üzerinden kesiyorlar alçıyı.

Bu işlem en az 1 saat sürüyor.Siz resimde öyle uslu uslu durduğuna kanmayın o kadar çok ağlıyor ki.Birden soğuk ve sıcak olunca bacağı çok panikliyor. 2 senedir kullanıyoruz bunu Heja hala alışamadı ve hala giydirirken ağlıyor... 

Aslında çocuk ayağını 90 derecede tutamazken o ayakkabıyı giymesi sanki kaş yapıyım derken göz çıkarmak gibi de geliyor. İstanbul da terapiye gittiğimizde oradaki fizyoterapistler siz ayağınızı öyle bir kalıba koysasınız durabilir misiniz demişti. Gerçektende ayakkabılarımızın arkası biraz sıksa ya da ne bilim birazcık sert bile olsa ne kadar huzursuz oluruz. 

Bide bu ayakkabılar 500-600 lira arasında değişiyor ve malesef bunun ücretini cebimizden peşin olarak karşılıyoruz sonrasında ki en az 3 ay sürüyor 180 liramı ne tam hatırlamıyorum devletden geri alıyoruz ama işlemler o kadar uzun sürüyor ki alana kadar burnunuzdan geliyor.

Bu ayakkabı işini en az 6 ayda bir yapmak gerekiyor çünkü ayaklarımız devamlı büyüyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder