17 Nisan 2013 Çarşamba

Balonlar


Duyu bütünlüğü sadece bizim değil normal gelişen çocuklarında en büyük problemleri arasında. Ne de olsa eskisi gibi sokaklarda büyümüyor çocuklarımız. Neeerrrddeeee bizim zamanımızdaki sokaklar :))

Daha öncede yazmıştım çocuklarımızın hareketleri kısıtlı olduğu için deneyimleyemiyorlar bir çok şeyi . Bizde önlerine seriyoruz dünyayı dünyamızı :)


Balonlarımız daha fazlaydı aslında ama bunları bulabildim sadece...Bir kısmında su var sadece. Diğerlerinde pirinç, Mercimek, bulgur siz evde bulursanız balonun içine sığan onu koyun ben pamuk koymadım mesela ama pamukda çok değişik olur eminim. Bide bu yaz bir torba deniz kumu getirmeyi düşünüyorum eve kat çıkcazda oğluşla :)  Balonun içinde kumda eminim çok farklı olur...

 

Suyu doldurması problem olunca böyle bir çözüm buldum. Daha kolay oldu...


İçi su dolu olanlar çok garip geldi bizimkine bir dahakine su dolu olanlardan daha çok yapmalıyım. Çok beğendi bizimki tam ellerine göre olduğu içinde baya oynadı az  yapmışım  tembelliğime gelmiş :) 
Ellerine alıp alıp aşağıya attı bizimki. Şimdi ellerini çok güzel açtı diycem ama resimde baya baya sıkmış ellerini :))
Ama bu böyle çıkmış harbi açtı ellerini ya :))


2 yorum:

  1. nişasta balonları yapmıştık biz de. bakliyatı ise kumaştan keselere yapmıştık. huni ile doldurmuştum.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nişasta süper fikirmiş gerçekten en kısa zamanda denicem teşekkür ederim. Bizede bir huni gerekliymiş bunuda anladım zaten suları doldururken :)) bakliyatlarla böyle bişide yapmıştık sizinkine benziyor galiba anlattığınıza göre
      http://jiyanhejaye13.blogspot.com/2013/03/agrlkl-yastk.html

      Sil