31 Mayıs 2016 Salı

Gevşetme Operasyonu


Yoksa siz hala gevşetemediklerimizden misiniz :)

Sanırım her serebral palsili çocuğun kaderi bir operasyon.
Oğlumun sp tipinden dolayı aslında bize hiç bir operasyon önerilmiyor. Malesef önerilmiyor diyorum çünkü bu operasyonlar uzman ellerde harika sonuçlar ortaya çıkarıyor.

Daha önceki 3 tane botoks deneyimimiz bize pek bir ilerleme katmadı ama bu sp her çocukta farklı distonik tiplerde zaten pek operasyonlar önerilmiyor. 

Kalçamızdaki çıkıklık ilerlemeye başlayınca kaçınılmaz son razı olduk operasyona.
Bi sonuç alamadık rontgenlerde hatta dahada  kötüye giden bir kalçamız oldu :(

İyi tarafı ise günlük hayatındaki kalite artdı. Alt değiştirmedeki sıkıntılarımız azaldı artık daha rahat pozisyonlayabiliyoruz... En azından elimiz bacağının arasındayken canımız acımıyor.

Okulda devamlı hareket etmek zorunda kalıyor ve hareketle açığa çıkan kasılmalarda artıyor belkide bu yüzden çok fark göremedik. Ama bizim durumumuz için gerileme olmaması , olduğu seviyeyi koruyabilmesi bile büyük bir gelişme.

Çok ufak bir operasyon kasıklara yapılıyor ve aynı gün taburcu oluyorsunuz. Bu operasyonda genel anestezi uygulanıyor hazır anesteziyi almışken çocuk isterseniz bir diş operasyonu belki bir sünnet ya da başka anesteziyle yapılması gereken bir işlem varsa bunu uygulatabilirsiniz.

Hiç bir çocuğumuzun böyle işlemlere ihtiyacı olmaması dileğiyle...
Olduysa da şifasına vesile olsun diyelim :)

2 yorum:

  1. Ins. Sifa olur en azindan bir sikintisini giderir. Aslinda tip boyle durumlarda lazim ki ins dertlerinize care olacak yeni gelismeler hizlanir da sikintilar azalir. Allah sifa, care versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun...Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için...

      Sil