9 Haziran 2014 Pazartesi

Maş Fasülyesi


Yediklerimiz arasında bu aralar gözdemiz maş fasülyesi...

Aslında güneydoğuda sık kullanılan bir bakliyat böyle fasülye ile yeşil mercimek karışımı bişi.


Haşlanıp salatalarda falan kullanılıyor ama bizimkinin imkansız öyle tüketmesi...

Bende çorbasını yapıyorum bayıla bayıla iyor.











Resimde rengi kötü çıkmış görüntü sizi aldatmasın tadı gayet güzel...

Öncelikle fasülyeleri geceden ıslatıyorumki yeşillensin çimlensin diye aynı fasülye gibi içinden çimleniyor zaten. Çimlenmesi içindeki vitaminlerin artmasını ve aktive olmasını kolaylaştırıyormuş.












Küçük bir soğan
2 diş sarımsak 
1 çay bardağı maş
1 havuç
1 patates
2 parça organik tavuk budu
taze yeşil biber

Bunları hepsini tencereye koyup 1 saat kaynatıyorum sonrada mis gibi çorba oluyor . Bizimki bayılıyor.

Bu ölçüler bizimkinin ağız tadına göre siz nasıl seviyorsanız ona göre ayarlayın. Çok faydalı bir şifa çorbası...

Afiyet olsun ...
Yemek bloğu gibi oldu :) 

Maş fasülyesi b vitaminleri yönünden çok zengin
Bağırsak düzenleyici
Hücre yenileyici
Bol lif içeriyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder