11 Nisan 2013 Perşembe

RAM (Rehberlik Araştırma Merkezi)


Devlet çocuklarımız için haftada 2 saat layık görüyor sadece 2 saat ayda 8 saat. Bunun size bir çok ülkede 40 saat olduğunu söylersem arada ne kadar uçurum olduğunu çok iyi anlarsınız...Bu ayda 8 saat olan eğitimi alabilmek tam bir işkence emin olun çocuğunuz değilde kendiniz için olsa asla yapmazsınız.

İlk önce bir üniversite veya devlet hastanesinden sağlık kuruluna girmelisiniz. Bunun için en az 6 doktor imzası gerekiyor bunun içinde hepsine gözükmeniz. 3 tanesi zorunlu diğerlerininde kurulda imzası atılıyor ama genelde istenilen tüm doktorların görmesi .Bu hastaneden rapor işi en az 2 en çok 6 ay sürüyor.

Daha sonra bu raporla işiniz bitmiyor tabiki bide eğitim alabilmemiz için ne işe yaradığını hala anlamadığım RAM diye bir yere gidiyoruz güya çocuğu inceliyorlar şunu yapıyormu bunu yapıyor mu. Sordukları sorulardan ne kadar alakasız olduklarını hemen anlıyorsunuz zaten.
Bu RAM da normal hiç kimsenin işi olmuyor çalışanlar hariç.Çünkü zaten engelli raporumuzu onaylatmaya gidiyoruz.

Veeeeee burda rampa yok



Binanın diğer katlarıda imam hatip ortaokulu.O kapının  tam üstündeki küçük mavi tabelada da Çankaya RAM yazıyor...









Buda içerisinin resimleri biz 2.kata kadar çıktık ora içinde bu merdivenlerden 4 tane çıkıyorsun. Ben eşimle gittim ama tek başınada gidebilirdim.

Ya da çocukları tek başına gelen ailelerde olabilir bunları onlara yaşatmaya kimin hakkı var.

Yerekli yerlere mail attım telefondada konuştum eğer o rampa olmazsa bir grubumuz var yolladıkları maillerle istanbulda kaldırım ve yol bile yaptırdık bir rampa neki vız gelir bize.

Eminin rampamızı yapmazlarsa sizde bizimle tek yürek olup gerekli yerlere mail atarsınız...

Eminim o rampa yapılcak ve burda o rampanın resmini yayınlıcam bu sefer




2 yorum:

  1. hem Eskişehir'de hem de Bursa Osmangazi RAM da yürüyemeyen engelliler için öğretmenler alt kata iniyorlardı. sanırım bu gibi çözümler her RAM daki müdürün duyarlılığına kalmış. Allah vicdan sahibi insanlarla karşılaştırsın hepimizi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin...Burdada öyle olduğunu söylediler ama tamamen memurun insiyatifinde. Niye onlara mecbur kalalım , kalsınlar,,,BUranın girişi bile merdiven dolu :(

      Sil