22 Şubat 2013 Cuma

duyu bütünleme

Bloğu sonradan yazmaya karar verince birikmiş oluyor yaptığımız aktiveteler.
Şimdilik malzeme çok ya her gün yazıyorum ama sonrasını bilemem :)

Duyu bütünlüğü yanlızca engelli çocukların sorunu değil malesef.Artık çocuklarımız sokaklar yerine evlerde avm ler de bu yüzden hiç sevmiyorum aslında bu aktiviteleri ne bilim çocuğun eline çamura sok ona sok buna sok oysaki sokakta hepsi var zaten.2 ölçü toprak 1 ölçü su hooop çamurumuz hazır :)))

poşetin içindeki jole.Vıcık vıcık bişi işte :) Ama Heja bayıldı bu işe çok değişik geldi bizimkine.Hem farklı bir şeyler hissetmiş oldu hemde ellerini çalıştı kuzum




 sol taraftaki kuru yapraklar...sağdaki traş köpüğü
 ile olan maceramızı daha önce tamda burda anlatmıştık.
traş köpüğünü ayrıntılı anlatmıştım zaten daha sonra gene denedik bizimki sevince ama bu sefer akıllandın mentollü değildi :)))
yaprakları sonbahardan zulaladım :) 
çift poşete koydum ki yapraklar poşeti delmesin diye.Oynadıkça yapraklar kırılınca çıkan sese bayıldı.Yaprakları poşete koymadan da oynadık ama böyle daha çok hoşuna gitti.


burdaki yeşil yeşil ne olduğu bilemedim bende :) kim bilir neye soktum oğlanın ellerini :))

burdada inek derisini üstünde...Duyu bütünlüğü terapilerini en önemli
yanı terapiyi hayata yaymak. Malesef çocuklarımız ellerini herşeye sokamıyor uzatamıyor bunu onlara öğretmeye çalışıyoruz.

Ama ellerini farklı şeylere deydirmemiz sonucu Hejanın ellerinin acayip çalıştığının farkındayım.Bu yüzden de ara vermeden bişiler buluyoruz.Eğer sizlerinde aklına bişiler gelirse bizimle paylaşır mısınız ???


2 yorum:

  1. Hazel kuru baklagilleri cok seviyor :) kucuk ne varsa koyuyorum legene bayiliyor...biliyosun meshur bizim legen terapilerimiz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa evet bak onları resimlememişim :) ama tabiki sizin mavi leğene kimse su dökemez

      Sil