16 Aralık 2015 Çarşamba

Atarlı Anne


Bir süredir eğimli pediatrik çatal arıyoruz. Bizimki yemediği yemekleri bile çatal sevdasına yiyiyor. 
Tabi ki kendi beceremiyor biz destek veriyoruz devamlı. Eline aldığı çatalı hemen atardı ama şimdi yemeği bitene kadar elinde tutuyor bu bile büyük bir başarı bizim için. Çatal düz olduğu ve bizde kasılı bir vücuda sahip olduğumuz için bilek döndürmesini yapamıyoruz, çataldaki lokmayı ağzına sokmakta çok zorlanıyor. Eğer ucu eğimli bir çatalımız olsa her şey daha kolay olacak .

Şimdi desem bir çoğunuz inanmazsınız belki ama türkiye de engelli çocuklar için eğimli, anatomik çatal satan medikal yok medikalı geçtim firma yok eskiden yapılıyormuş ama artık yok :) Güleriz ağlanacak halimize misali. Ama aksine yer gök eğimli kaşık dolu çünkü normal gelişim gösteren çocuklar kaşıkta zorlamıyormuş.

Normal çatalı büktük yok ağırlık merkezi değişiyor.
2 çataldan bi çataldan yaptık yok eğimi olmuyor.
Silikonla çatalı kesip tekrar eğimli yapıştırdık yok o kadar kasılıyor ki çatal kırılıyor silikonlu yerden.
Tahtadan sap yaptırık ekledik yok tahta terleyince kaydı elinde 
Tahtaya sünger bugididen sap yaptık yok kalın geldi

Ben ve çevremdeki kaç insan bunun için uğraş verdi bizimle beraber. Bir arkadaşım yaptırıp gönderdi onu bekliyoruz şimdi. Eğer oda olmazsa mecbur yurt dışından getirtecez 10 dolarlık bi çatala 28 dolar kargo ödeyerek.

Medikalciler niyemi getirmiyor bu çatallardan niye getirsin çocuklarımızın yaşam kalitesi umurlarındamı onun yerine bi puset satarlar ( ki pusetin en kötüsü 10,000 den başlar ) milyon tane çatal parası kazanırlar. Sonrada biz çocukları düşünüyoruz sizin için gidip şunu yapıyoruz bunu yapıyoruz yemezler şekerim..

Geçen facebook gruplarında gezerken bi anne çocuğu için bi sandalye paylaşmış bundan nereden bulabilirim diye hemen atlamış medikalci ben yaparım diye. Ama sandalyeyi görseniz hiç alakası olmayan biri bile der bu sandalye olmaz diye. Sen bir medikalciysen ve bu işten para kazanıyorsa bu iş çocukları ilgilendiriyorsa ben bilmesem bile sen beni bilgilendirmek zorundasın. Bu olmaz şöyle bişi yapalım yada çocuğunuzun bi videosunu yollayın yada bi terapistinizle konuşuyum bu nasıl bi sandalye die ama nerdeeeeeee.... Çok şey bekliyorum dimi. Hiç birinin umurunda değil çocuklarımız. Burada tüm medikalcileri karalamak istemem yoksa işini gerçekten hassasiyetle yapanlar var ama sayıları gerçekten çok az bunu hepimiz biliyoruz...

Bu cp nin en sevmediğim yanı üzerinden para kazanıp bunu sana hissetdiren insanlarla muhatap olmak zorunda kalmak.

Çok sinirlendim :) buda atarlı yazım olsun :)

Hep işine gönül vermiş insanlar çıksın karşımıza inşallah....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder