13 Aralık 2013 Cuma

Dişçi


Oğluşun emme refleksi 3. ayının sonuna doğru geldi biz bu süreçte emziği ağzına bantladık resmen çünkü emmesi kayıp olabilirdi.

Onun sonucudur ki hala ve hala emzik kullanıyoruz. Bu bir neden tabiki diş sorunları için. Kullandığımız demir ilaçlarını unutmamak lazım 2 yaşına kadar kullandık o damlaları bize demişlerdi dişlerde problem yaşarsınız diye ama asıl önemli olan demir takviyesiydi dişleri düşünmek aklımıza bile gelmedi.

Şu anda http://jiyanhejaye13.blogspot.com/2013/07/dis-saglg-bakm.html  burdada yazdığım gibi bir bakım uyguluyoruz.

Daha önce Gazi Üniversitesi Dişçilik Fakültesine gitdik hemen çekim dediler ve çok kalabalıktı sonra başka bir yere onlarda gerek yok dedi tabi ki gerek yok diyen daha mantıklı geldi :))

Terapistimizle konuştuğumuzda SERÇEV derneğinin daha önce Mamak Ağız Diş Sağlığı Merkezine engellileri götürdüğünü orada bir klinik olduğunu söyledi . Araştırdığımda Türkiye de ilk defa engelliler için bir diş kliniği olduğunu öğrendim. Rast gele bir yere gitmektense burası daha mantıklı geldi bize.

Önce aradım sedasyon yapıp yapmadıklarını sordum malum normal şekilde operasyon yapmıyorlar.

Gittiğimizde engelliler için ayrı kayıt yeri vardı zaten diğer yerde sıra varken orası bomboştu engelli çocuğumuz olduğunu öğrenince hemen bize bir refakatcı verdiler giriş işlemlerimizi onlar yaptı sonra doktor musait girebilirsiniz dedi çok tatlı bir doktordu baktı inceledi ve zaten bunlar süt dişi olduğu için şişme , iltahap , ağrı falan olmağı içinde bekleyelim dedi. Tüm bu işlemler falan 10 dakika bile sürmedi. Ama yaklaşımları harikaydı. Çok memnun kaldık. 
Türkiye de böyle şeyler gördük ya umutla doldu içim...

Umudunuz solmasın dişlerin parlasın :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder